About Me

Νοσοκομειακός Διαιτολόγος ΠΓΝΑ Ερυθρός Σταυρός (Κοργιαλένειο Μπενάκειο) - Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων - κινητό: 6977867138

Sunday, May 20, 2007

Συλλογή υπογραφών για την ελευθερία της γνώμης

Αντιγράφω από το ιστολόγιο του Παναγιώτη Βρυώνη.

"...

Χάρη στην βοήθεια του Σπύρου Αγγελόπουλου το σύστημα για την συλλογή υπογραφών προκειμένου να υποστηρίξουμε τον Αντώνη Τσιπρόπουλο που κατηγορείται αφού ήταν ο διαχειρστής του blogme.gr είναι έτοιμο.

Παρακαλώ διαβάστε τα παρακάτω πριν προχωρήσετε να υπογράψετε!

Η λογική του κειμένου προς υπογραφή είναι ότι ασχολούμαστε με το σημείο της κατηγορίας που έχει γενικότερο ενδιαφέρον για την κοινότητα του Internet. Είναι το σημείο που ουσιαστικά κατηγορεί τον Αντώνη ότι είναι σαν να έχει γράψει ο ίδιος τα κείμενα που θεωρήθηκαν προσβλητικά μόνο και μόνο επειδή ο aggregator που διαχειριζόταν περιείχε links προς αυτά. Η επιλογή αυτή έχει και την “έγκριση” του Αντώνη Τσιπρόπουλου με τον οποίο επικοινώνησα και γενικά κάνει πολύ πιο εύκολο για κάποιον να ξέρει για το τί υπογράφει.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό. Οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι ο σκοπός της συλλογής δεν είναι να ασκήσουμε πολιτική πίεση, αλλά να παρουσιάσουμε την γνώμη όσο περισσότερων “εμπειρογνωμώνων” (ακόμη και αν αυτός ο χαρακτηρισμός προέρχεται από το γεγονός ότι είσαστε ένας έμπειρος χρήστης των νέων μέσων, διατηρείτε το δικό σας blog κ.λ.). Αυτός είναι και ο λόγος που ζητούνται σχετικά πολλά στοιχεία -όχι υποχρεωτικά, αλλά για να βοηθήσετε πραγματικά καλό είναι να συμπληρώσετε όσο περισσότερα γίνεται, με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια. Π.χ. καλό είναι να συμπληρώσετε και το επάγγελμα όπως και τον οργανισμό ή την εταιρεία όπου εργάζεστε. Άρα το πρώτο μας μέλημα δεν είναι να μαζέψουμε “όσο περισσότερες” υπογραφές γίνεται, αλλά “όσο πιο έγκυρες και αξιόπιστες”.

Και αφού φτάσατε ώς εδώ, αν συμφωνείτε, πηγαίνετε να υπογράψετε! Και βέβαια, διαδώστε το! (Σκεφτείτε αν ήσασταν στην θέση του Αντώνη, ποιόν θα θέλατε να καλέσετε για μάρτυρα υπεράσπισης; Βάλτε τον να υπογράψει!)


UPDATE: για όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση, η πιο έγκυρη πηγή για να μάθουν λεπτομέρειες είναι το blog του Αντώνη..."